fbpx

Fysieke technieken om te aarden, door je zintuigen te gebruiken.

• Bewust douchen
Focus op de temperatuur van het water. Voelen alle delen van jouw lichaam dezelfde warmte? Let op het contrast en jouw ademhaling bij afsluiten met een korte koude douche. Denk aan alle manieren waarop water het lichaam en de ziel zuivert.

• Adem diep in
Voor een onmiddellijke dosis rust, breng je aandacht naar je ademhaling en merk je je normale ademhalingspatroon op. Adem dan diep in en vul je buik en longen. Houd een paar seconden vast en laat het dan los.

Mentale stechnieken om te aarden.
Probeer deze mentale aardingsoefeningen om verontrustende gedachten en gevoelens te verlichten.

• Herinneringen
Kijk naar een foto of kunstwerk. Sluit je ogen en probeer er zoveel mogelijk details te onthouden.

• Luister naar muziek
Zet je favoriete nummer op, maar doe alsof je er voor het eerst naar luistert. Focus op de melodie en de tekst. Geeft het nummer je koude rillingen of andere fysieke sensaties? Wat valt jou het meeste op? Voel hoe de muziek je kan laten bewegen. Laat emoties komen, als ze er zijn, en wees er bewust van wat er gebeurt.

• Mindfull eten
Velen van ons hebben de gewoonte om voedsel in onze mond te scheppen, terwijl we naar onze telefoons of een ander scherm staren. Leg om te beginnen alle afleiding weg en concentreer je gewoon op je eten. Haal diep adem door je neus en ruik. Neem dan een kleine hap, leg je vork neer en proef, waarbij je alle texturen en smaken opmerkt. Herhaal dit en leer zo te genieten.

• Stap voor stap
Voel hoe de aarde er is om je bij elke stap te ontmoeten, merk op hoe je jouw voet op de grond zet en hoe hij loskomt. Let op het ritme van je stappen, tel misschien zelfs hoeveel je er zet.

Terug naar de kern

Hoe blijf je geaard?

Wanneer je met spirituele groei bezig bent en merkt dat je veel ontvangt aan energie, boodschappen en informatie is het niet altijd eenvoudig om geaard te blijven.

Hoe doe je dat eigenlijk, aarden? Daar kan ik jou bij begeleiden. Het is niet zo dat je daarvoor moet gaan dansen of op blote voeten moet gaan lopen. Het is juist terug te vinden in de kern van jouw ziel, daar waar jouw verlangens zijn, en wat jou kan ontaarden. Daar gaan we naar kijken en voor jou aanpakken.

Contact met Ilse

Bel of Whats app 0653813005
Ilse de Rooij
Email