fbpx

Spirituele thema's

Hoog sensitief
 

Ik zou het zelf benoemen als heldervoelend.

Spiritueel verbinder

Geen vraag is raar

Talent wat ons dient
Ik geloof dat we geleid worden door intuïtie, waarbij we een beslissing kunnen nemen.
Hooggevoeligheid of helder voelend zijn, dat begeleidt ons naar de juiste en mooie route die op ons pad ligt.

IK ZORG DAT JIJ ER VERDER MEE KAN

Helder voelend

Hoog sensitief: waar hebben we het hier over?
Ik zou het zelf benoemen als heldervoelend.

Het kan goed zijn dat je als kind hoog gevoeligheid hebt ontwikkeld. Vaak omdat het je toen heeft gediend.
Je moest als kind soms alert zijn op je omgeving, om te kijken of het veilig voor je was om aanwezig te zijn.
Herken je dat? Dat je een ruimte binnenkomt en je voelt welke sfeer er hangt?
Of mensen in harmonie zijn in de ruimte of in strijd met elkaar? Dat er misschien ruzie is geweest?
Het kan zijn dat dit een bescherming voor jou is geworden.
Een overlevingsmechanisme om jezelf te beschermen voor wat er komen gaat. Dan hebben we het over een veilig thuis of een veilige haven voor jezelf creëren.

Sterk voorgevoel
Door zo gevoelig te zijn, ben je voorbereid op wat komen gaat en dat kan in sommige situaties heel helpend zijn. Je neemt die alertheid meestal mee, door de jaren heen.
Ik ben zelf ook heel gevoelig. Jaren geleden was ik op reis en ik we liepen in Guatemala door de jungle. Ik zei tegen mijn vriend dat we direct rechtsaf moesten gaan. Ik voelde het zo sterk.
We zijn die richting in gegaan, even van het pad af. Later hoorden we, dat iemand zich vlakbij die afslag had opgehangen, die nacht. Toch een sterk voorgevoel? Of word je dan geleid door boven?

Mooie route
Ik geloof dat we geleid worden door intuïtie, waarbij we een beslissing kunnen nemen.
Hooggevoeligheid of helder voelend zijn, dat begeleidt ons naar de juiste en mooie route die op ons pad ligt.

 

Hoog sensitief

Genieten van jouw talent

Te veel prikkels
Nu is het ook zo, dat je er wel eens last van kan hebben. Dat je in een ruimte te veel prikkels doorkrijgt en ontvangt. Dit belemmert je om echt volledig aanwezig te zijn en te blijven in de ruimte. Je staat dan enorm open voor je omgeving. Dan kan je inderdaad van alles en iedereen dingen oppikken. Dat kan vervelend aanvoelen en leiden tot overprikkeling. Hieraan ten grondslag ligt vaak een aardingsprobleem. Je kunt de energie van een ander niet laten wegglijden in de aarde en je focus houden op jezelf. Hoe je kan aarden kan ik je leren.

Moeite met er zijn
Vaak gaat het om een jeugdtrauma of overlevingsstrategie. Hierdoor heb je bijvoorbeeld moeite om er te zijn, in het nu. Zo had ik ook moeite met er zijn. Ik was heel lang in de veronderstelling dat er voor mij geen ruimte op de aarde was. Onbewust geloofde ik daarin. Via trainingen kwam ik erachter dat dit een oorzaak had. Ik kon dit verwerken en mijn overtuiging ombuigen, zodat er voor mij ook alle ruimte op aarde is.

Verlangen naar liefde
Dit leidde ook tot een zweverige staat van zijn. De wereld van spiritualiteit en verbinden met het hogere, het universum, was voor mij liefdevol, magisch en voedde mijn verlangen naar liefde. Ik moest eerst leren hier te mogen zijn en me welkom te voelen, hier op aarde. Ik leerde dat ik gelijk ben aan ieder ander, ongeacht zijn of haar status. Zo kan er dus ook een les in zitten, wanneer je gevoelig bent voor sferen en andermans energie. Het is natuurlijk nooit de bedoeling, vanuit het universum, dat je last krijgt van een talent. Samen kunnen we naar deze pijn kijken.

Genieten van jouw talent
Ik help je graag bij jouw hooggevoeligheid, om dit in een mooie balans te brengen. Zodat je maximaal van je talent kan genieten, in plaats dat het je in de weg staat.

Individuele en groepsconsults

Ik zie en hoor je graag

Ik ben onlangs verhuisd naar een plek vlakbij zee. Mijn wens al van jongs af aan. Ik loop in 4 minuten naar de zee, vanaf mijn huis.

We zouden, indien je dat leuk vindt, een consult kunnen combineren met wandelen aan zee en thuis bij mij. Dat hoeft niet, maar is wel een mogelijkheid. Je kan dit even bij mij aangeven als je dat prettig lijkt. Dit kan echter alleen bij individuele consults en niet bij groepconsults.

Ik zie en hoor je graag! Leuk om je eens te zien bij videobellen of LIVE bij mij.

Contact met Ilse

Bel of Whatsapp 0653813005
Ilse de Rooij
Den Haag
Scheveningen
Email