fbpx

Veel vragen die door ouders worden gesteld, gaan over hun kinderen. Kinderen zijn heel intuïtief en puur, ze staan open voor het ontvangen van buitenzintuiglijke waarnemingen. Ze zien vaak overledenen, zoals een opa of oma, Hoe ga je daarmee om, als ouders?

Ik vind het belangrijk dat het kind gehoord en gezien wordt, met liefde en met aandacht. Dat geldt ook voor zaken die voor ouders wellicht nog nieuw zijn. Het is natuurlijk al een cadeautje dat ouders mij hiervoor benaderen. Zo laten ze zien, dat ze hun kind wel serieus nemen en in liefde zien. Dat ze het willen begrijpen en hun kind willen helpen.

Aandacht geven en erover praten
Hoe ga je om met jouw kind, als hij of zij mensen ziet, die er in werkelijkheid niet zijn?
Ik adviseer om dit aandacht te geven en erover te praten. Laat merken dat deze waarnemingen er mogen zijn.

Onrustig slapen
Soms komt het voor dat deze waarnemingen zo vaak verschijnen, dat het kind onrustig slaapt of er wakker van ligt. Dan is het belangrijk om samen een oplossing te vinden.
Een toneelstuk spelen met jonge kinderen werkt heel goed. Als ouders kan je, in de kamer waar de mensen verschijnen, een poppenspel doen, waarbij je het kind de hoofdrol laat spelen. Het doel hiervan is om de mensen uiteindelijk een plaats te geven, bijvoorbeeld bij een mooie magische plek, waar ze vrij kunnen bewegen en blij zijn.

Poppenspel
Mocht na het poppenspel de waarnemingen weer terug komen, dan kunnen de mensen opnieuw symbolisch naar de magische plek worden gebracht. Na deze oefeningen is de kamer weer rustig en zijn de mensen veilig op de magische plek. De kinderen slapen weer beter en ze hebben een betere concentratie.

Als het kind al wat ouder is, is het raadzaam om in gesprek te gaan. Wat is de beleving van jouw kind bij het zien van deze beelden. Hoe gaat je kind hiermee om? Is het nog fijn voor je kind? Heeft het kind nog iets van je nodig? Hoe zou je kunnen bijstaan?

Gehoord en gezien
Is het slim om er vaak over te praten? Ja, als er naar het kind wordt geluisterd met liefde en aandacht, is dat helpend. Ze mogen leren dat het natuurlijk is en dat de waarnemingen er gewoon mogen zijn.

 

Terug naar de kern

Openstaan voor de wereld

Het is prachtig als kinderen zo puur zijn en blijven. Openstaan voor de wereld die wij niet zo kunnen waarnemen. Toch kan ik me voorstellen dat je als ouders of als kind dit spannend kan vinden en als onwennig kan ervaren. Wees vrij om je vraag bij mij neer te leggen.
Ik help je/jullie graag.

Contact met Ilse

Bel of Whats app 0653813005
Ilse de Rooij
Email