fbpx

Wat verstaan we eigenlijk onder spiritualiteit? Is dat communiceren met de andere zijde, de magische onbekende wereld, die we niet kunnen zien?
Of versta jij wat anders onder spiritualiteit?

Dit schrijft Google
“Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke en innerlijke ervaring”

Ik geloof dat spiritualiteit gaat over de zaken die de geest betreffen. Dus niet alleen het communiceren met het universum, de 5e dimensie, de hogere frequenties of met de engelen.

Aarden
Laten we eens kijken naar de term “Aarden”. Dan denk ik aan het eerste chakra, aan de kleur rood. Het is belangrijk dat we goed geaard zijn om lekker en gemakkelijk te kunnen leven. Dat we gevoed worden door moeder aarde. Als we goed geaard zijn, staan we in onze kracht, we voelen ons vitaler en kunnen beter manifesteren. Zo kunnen we onze dromen realiseren. We zijn fit, scherp en volop aanwezig.

Wat ervaar jij? Ben je goed geaard?
Moet je daarvoor op blote voeten lopen, of dagenlang visualiseren en mediteren? Dit kan ondersteunend zijn. Je zou het spiritueel gezien kunnen aanpakken. Ik vind dat we dieper kunnen kijken in de geest. Wat leeft er werkelijk in ons?

Ken jij jezelf?
Ken jij jouw eigen verlangens, talenten, valkuilen en blinde vlekken? Veel mensen lopen vast op zelfkennis en zelfliefde. Aarden en spiritualiteit heeft met liefde te maken. Liefde in onszelf, de liefdevolle verbinding met elkaar en met het bovennatuurlijke.

Spiritualiteit is liefde omarmen en liefde ervaren. En wat als je je eenzaam voelt? Is dat ook niet een vorm van ontaard zijn? Mag dat gevoel er dan niet zijn? Juist het gevoel ervaren en het er te laten zijn, is werken aan een goede aarding. Kijken naar de ruimte die er wel is om met jezelf te verbinden en het vervolgens te vergroten en te delen met anderen.

Omarmen
Spiritualiteit is wie wij zijn, en dat mogen wij omarmen. In welke religie of dimensie je ook gelooft. De kern van spiritualiteit zit nog altijd in onszelf. Dat wij verbinden en onszelf omarmen.
En het mooie is dat iedereen een eigen visie op spiritualiteit heeft, omdat we allemaal eigen ervaringem hebben en een eigen waarheid hebben gecreëerd. Dat is ook juist heel mooi. Zo kunnen we leren van elkaars wijsheden.

 

Terug naar de kern

De kern van jouw liefde

Wil je meer leren over jouw eigen spiritualiteit en de kern van jouw liefde ontdekken? Wil je dit versterken met de 5e dimensie of het universum? Dan ben je welkom om mij eens te bellen of te appen.

Je bent welkom met al je spiritualiteit.

Contact met Ilse

Bel of Whats app 0653813005
Ilse de Rooij
Email